Kundeservice | American Express NO (2024)

Hurtigtaster til våre viktigste saker:

Er du en bedriftskunde? Se vår support for bedrifter

Spørsmål og svar

Velg kategori

Kort

Konto

Koder

Kort

Hvordan aktiverer jeg mitt kort?

Når du mottar et nytt kort fra oss, må du aktivere kortet innen du kan bruke det. Du aktiverer kortet i appen Amex NO.


Om du har fornyet ditt kort eller fått et erstatningskort, aktiverer du kortet under seksjonen “Konto” i appen.


Om du har mottatt ditt første kort fra oss, starter du med å skape en ny brukerkonto. Når du har skapt den, kan du aktivere kortet under fliken “Konto”.


Om du er innehaver av et ekstrakort må du selv laste ned appen Amex NO, skape en brukerkonto og aktivere ditt kort.

Hvilken kredittgrense har jeg?

Du kan se din tilgjengelige kreditt i appen Amex NO.


Hvordan endrer jeg kredittgrense?

Når du søker om et av våre kredittkort får du alltid den høyest mulige kredittgrensen, basert på dine opplysninger. Om du vil øke din kredittgrense, kan du kontakte oss etter seks måneder for en ny evaluering. Legg merke til at vi alltid innhenter nye kredittopplysninger ved spørsmål om en økning av kredittgrensen. Du kan når som helst senke din kredittgrense.

Hvordan fungerer et kredittkort?

Med et kredittkort faktureres du månedsvis for alle dine kjøp. Du kan velge om du enten vil betale alt når du mottar fakturaen eller om du vil dele opp betalingen, men vi behøver alltid en innbetaling på minst minimumsbeløpet. Om du betaler hele fakturabeløpet senest på forfallsdatoen betaler du ingen rente. Om du vil dele opp betalingen, betaler du rente på hele beløpet du har handlet for. Din rentesats finnes i vilkårene som gjelder for ditt kort.

Mitt kort er stjålet – hva gjør jeg nå?

Er ditt kort stjålet, bør du snarest ta kontakt med oss slik at vi kan sperre ditt kort. Dette gjør du enten via chatten i Amex NO eller ved å ringe oss.


Jeg har mistet mitt kort – hva skal jeg gjøre?

Har du mistet ditt kort, kan du midlertidig sperre kortet (i syv dager) via Amex NO-appen.


Hvordan får jeg et erstatningskort?

Om du har mistet kortet eller om det har stoppet å fungere, kan du bestille et erstatningskort via Amex NO-appen. Du får ditt nye kort i posten innen 10 arbeidsdager.


Din Apple Pay fortsetter å fungere som vanlig.

Mitt kort har utløpt / er på vei til å utløpe – hva gjør jeg nå?

Vi sender automatisk ut fornyelseskort til deg mer enn en måned før kortet går ut. Om du ikke får noe nytt kort fra oss, kan du bestille et nytt kort via Amex NO-appen. Du får ditt nye kort i posten innen 10 arbeidsdager.

Hvor kan jeg handle med mitt American Express-kort?

Du kan handle med ditt Amex-kort i butikker og online over hele verden. Du kan også handle med kortet via tredjeparter som Klarna og PayPal.

Mange butikker tar Amex-kort selv om Amex-dekalen ikke synes, så spør butikkpersonalet om de aksepterer Amex. Om en butikk ikke tar Amex, må du gjerne tipse oss om det via chatten i Amex NO-appen.

Får jeg årsoppgaven inn på selvangivelsen?

Ja. Hvert år innrapporterer American Express summen av alle rentene du har betalt i løpet av året som har gått (den 1. januar – den 31. desember) til Skatteetaten. Du får en årsoppgave som summerer din kontoaktivitet for hele året. Din årsoppgave er en kontrollopplysning som du behøver til din skattemelding (selvangivelse). Har du fler enn ett American Express kredittkort, kommer du til å få en separat årsoppgave per konto – forutsatt at det debiteres rente som er betalt.

Konto

Jeg har glemt mitt brukernavn – hva gjør jeg nå?

Følg lenken for å hente ditt brukernavn og få tilgang til din konto.


Jeg har glemt mitt passord – hva gjør jeg nå?

Følg lenken for å tilbakestille ditt passord og få tilgang til din konto.

Hvor kan jeg endre mine kontaktopplysninger?

Logg deg inn i appen Amex NO og endre dine opplysninger i “Konto”-fliken eller via chatten.


Jeg har byttet etternavn – hva må jeg gjøre nå?

Chatt med oss i appen Amex NO, så hjelper vi deg med å oppdatere alle opplysningene dine. Husk at navnet må være oppdatert i Folkeregisteret. Deretter kan du bestille et nytt kort med det nye navnet via appen.

Jeg vil at en annen person skal kunne håndtere min konto. Hva gjør jeg for å oppnå dette?

Du må ha en fullmakt. En fullmakt gir rett til å ta del av din konto og dine saldoopplysninger. Personen kan også gjøre adresseendringer, sperre eller bestille kort, reklamere debiteringer, si opp kontoen, diskutere omsetningen på kortet eller be om en høyere forbruksgrense.


Last ned PDF for fullmakt her


Fyll i fullmakten og send den med posten til:

American Express Kundeservice

Postboks 95 Sentrum

N-0101 Oslo

Jeg vil endre mine valg av markedskommunikasjon – hvordan gjør jeg dette?

Du kan slå på eller velge bort direkte markedsføring via appen Amex NO. Velg “Profil” under fliken “Konto” og klikk på din e-postadresse, så kan du både endre og legge til en e-postadresse samt velge om du vil motta tilbud og informasjon fra American Express.

Hvordan søker jeg om et ekstrakort?

Du kan søke om ekstrakort her.


Må jeg skape en egen brukerkonto online, om jeg er et ekstrakortmedlem?

Ja, for at du som ekstrakortmedlem skal kunne se dine transaksjoner online, må du skape en egen konto i appen Amex NO.


Hvordan kan jeg som hovedkortmedlem se transaksjoner og aktiviteter som er utført med et ekstrakort?

Alle transaksjoner utført på kort som er koblet til din konto vises automatisk på din konto i Amex NO som innehaver av hovedkortet.


Kan jeg som ekstrakortmedlem bruke mine innsamlede poeng?

Poengene som er innsamlet på kontoen kan bare brukes av hovedkortmedlemmet.

Hvordan avslu*tter jeg mitt kort?

Skriv til oss i chatten i Amex NO, så hjelper vi deg med en avslu*tning. Legg merke til at om du velger å avslu*tte hele ditt medlemskap, så avslu*ttes også alle tilhørende ekstrakort.


Kan jeg fortsatt motta tilbakebetaling til et kort som er avslu*ttet?

Ja, en butikk eller forhandler kan utføre en tilbakebetaling til ditt Amex-kort, selv om du har avslu*ttet kortet. Ring til kundeservice når tilbakebetalingen er utført av forhandleren, så ordner vi en utbetaling til en bankkonto eller til et annet aktivt Amex-kort som står i ditt navn.

Koder

Jeg har glemt min PIN-kode – hvordan kan jeg se den eller endre den?

Du kan enkelt se og endre din PIN-kode i Amex NO. Trykk på “Konto” og velg “Administer PIN-kode”. Velg deretter “Se PIN-kode”.


Må jeg aktivere min PIN-kode etter å ha endret den?

Ja. For å fullføre en endring av din PIN-kode må du angi din gamle PIN-kode ved ditt neste kjøp med kortet. Etter det kjøpet blir din nye PIN-kode aktivert. Om du bruker en minibank etter å ha endret PIN-kode på din konto, gjelder din nye PIN-kode allerede fra det første uttaket. En kontaktløs betaling aktiverer ikke din nye PIN-kode.


Hva hender om min PIN-kode sperres?

Om du taster inn feil PIN-kode 3 ganger i rad, kan din kode sperres av sikkerhetsmessige grunner. Om koden sperres, mottar du beskjed om dette via e-post.


Har du tastet inn feil kode og vil ta bort sperren?

I Amex NO får du et varsel om at kontoen er sperret under “Konto” og “Administer PIN-kode” – her får du også muligheten til å låse opp din konto igjen. Ser du ingen varsel, klikk på “Se PIN-kode” og dobbeltsjekk din PIN-kode. Deretter kan du bruke ditt kort med korrekt PIN-kode.


Kan jeg bruke min PIN-kode for kjøp i utlandet?

Ja, du skal kunne godkjenne kjøp også i utlandet. Men det krever at standarden for kortbetalinger i landet du befinner deg i, stemmer overens med den vi har i Norge. Følg instruksjonene fra butikken og kortterminalen der du skal handle.


Hvorfor ber dere meg om å oppgi en del av kortets PIN-kode når jeg betaler online?

EUs andre betalingstjenestedirektiv (som kalles PSD2) krever at betalingsleverandører som Amex utfører autentisering når du betaler online. Dette er en måte å forhindre bedragerier på. Visse transaksjoner krever sterkere autentisering for å verifisere din identitet. Din PIN-kode hjelper oss da med å forsikre oss om at det virkelig er du som bruker ditt kort online. Vi kommer aldri til å be deg om å oppgi hele din PIN-kode online, og vi skjuler alltid sifrene når du har tastet inn dem. Din PIN-kode er alltid kryptert når den sendes til verifisering.


Hva gjør jeg om jeg ikke vil oppgi deler av min PIN-kode ved online betalinger?

Legg til butikker i din Ekspressliste. Da blir det smidigere for deg å utføre kjøp, med færre steg i verifiseringen. Skap din Ekspressliste ved å logge deg inn på din konto på nettstedet vårt, og velg “Håndtere din konto”. Her kan du lese mer om SafeKey og Ekspresslisten.


Jeg har mottatt en e-post der det står at jeg skal angi min PIN-kode – hva gjør jeg?

Angi ikke din PIN-kode. Seriøse nettsteder kommer aldri til å be deg om å oppgi hele din PIN-kode. Vi på Amex kommer aldri til å be deg oppgi din PIN-kode, hverken via e-post eller telefon. Om du mottar en e-post som ber deg om å angi din PIN-kode, så skal du ikke besvare den. Send den isteden videre til spoof@americanexpress.com.


Jeg har ikke mottatt min PIN-kode – når kommer den?

Da du søkte om kortet, kunne du selv velge din PIN-kode. Har du glemt hvilken kode du valgte, kan du selv se den i appen Amex NO. Klikk på “Konto” og deretter “Håndtere kortets PIN”, klikk på “Vis PIN-kode” og besvar sikkerhetsspørsmålene.

Hva er forskjellen på personlig kode og PIN-kode?

Din PIN-kode bruker du når du kjøper noe med ditt kort. Din personlige kode bruker du for å identifisere deg når du ringer inn til oss og for visse funksjoner online og i Amex NO-appen.


Hva er en personlig kode og hvordan finner jeg ut hva den er?

Den personlige koden er en identifiseringskode som tidligere ble kalt for telefonkode. Du bruker den personlige koden først og fremst ved kontakt med kundeservice. Om du må endre din kode, kan du kontakte kundeservice. Da må du svare på andre identifiseringsspørsmål for deretter å oppdatere din personlige kode.

Hva er en CVV/CVC-kode?

CVV/CVC-koden er den firesifrede kortsikkerhetskoden som brukes ved onlinekjøp. Av og til spørres det også etter den tresifrede kortsikkerhetskoden. Den ser du på baksiden av kortet.


Hvor ser jeg min CVVV/CVC-kode på mitt kort?

De fleste av våre kort har kortnummeret preget på forsiden av kortet – fire sifre til høyre, ovenfor kortnummeret. De nye metallkortene (Platinum & Gold) mangler kortnummer på forsiden, men du finner den firesifrede kortsikkerhetskoden på det samme stedet til høyre på kortet.

Hvordan legger jeg til Amex i min digitale lommebok?

Gå inn på dine innstillinger i din Apple-mobiltelefon og legg til ditt kort under “Lommebok og Apple Pay”.


Er det trygt å ha kortet i min digitale lommebok?

Apple Pay tilbyr et ekstra sikkerhetsnivå, ettersom ingen kan utføre en transaksjon med din enhet uten å autorisere seg med Touch ID eller Face ID. Informasjon om ditt kort lagres dessuten aldri på din enhet.

Må jeg angi min PIN-kode ved kontaktløse betalinger?

Ved kjøp opptil 400 kr kan du betale uten å angi din PIN-kode. Av og til kan terminalen be deg om å verifisere ditt kjøp med PIN-kode selv om kjøpet er under 400 kr.

Hva er Safekey?

Safekey er American Express’ sikkerhetssystem som beskytter deg mot bedragerier når du handler på nettet. Med bruk av 3D Secure-teknologi forsikrer vi oss om at du er du når et kjøp gjennomføres på kortet. Safekey er selvfølgelig inkludert i ditt medlemskap.


Når må jeg ha en engangskode?

Når du gjør et onlinekjøp sender vi en sekssifret engangskode via SMS eller e-post for å verifisere kjøpet, denne koden kalles for Safekey.


Jeg har valgt å motta engangskoden via SMS, men jeg får ingen SMS?

Forsikre deg om at du har oppdatert dine kontaktopplysninger. Du kan oppdatere dine opplysninger via chatten i Amex NO-appen.

Transaksjoner & kjøp

Hvor mye kontanter kan jeg ta ut med mitt kort?

Hvor mye kontanter du kan ta ut avhenger av hvilket kort du har, samt hvilken kredittgrense du har. Les mer i vilkårene for å se hva som gjelder spesifikt for ditt kort.


Når du tar ut kontanter debiteres du en avgift på høyst 4 % av beløpet som du tar ut (minst 25 kr). Dette gjelder for alle våre kort. For våre kredittkort tilkommer også en rente på 23,99 % fra den dagen kontantuttaket utføres.


Tenk på at om du tar ut kontanter i utlandet, så tilkommer også et valutavekslings-påslag på 2 %.


Flere spørsmål? Chatt gjerne med oss i appen Amex NO.

Hvor kan jeg se mine transaksjoner?

Du finner dine transaksjoner (både krediteringer og debiteringer) i appen Amex NO. Der kan du også se dine seks siste fakturaer.


Jeg har en transaksjon på min faktura som ikke stemmer, hva gjør jeg?

Om du har oppdaget en eller flere transaksjoner på din faktura som ikke stemmer, kan du gjøre en reklamasjon. Det samme gjelder om du har blitt dobbelt debitert, om du savner en utlovet kreditering eller om varen du har kjøpt ikke motsvarer dine forventninger. Les de vanligste spørsmålene om reklamasjoner her.


Det ble reservert penger da jeg tanket opp bilen – hvorfor det?

Om du har tanket ved en ubemannet stasjon eller betalt direkte ved pumpen, reserveres vanligvis et beløp på mellom 1 000 kr og 2 000 kr - selv om du tanket for et mindre beløp. Reserveringen forsvinner vanligvis i løpet av et par dager, og du vil bare bli debitert for det korrekte beløpet.


Jeg har en tilbakekommende debitering på min faktura – hvordan kan jeg avslu*tte den?

Om debiteringer kommer periodisk er det antagelig et årlig eller månedlig abonnement. Ta kontakt med brukerstedet og si opp abonnementet om du ikke lenger benytter deg av tjenesten.

Hva er Safekey?

Safekey er American Express’ sikkerhetssystem som beskytter deg mot bedragerier når du handler på nettet. Med bruk av 3D Secure-teknologi forsikrer vi oss om at du er du når et kjøp gjennomføres på kortet. Safekey er selvfølgelig inkludert i ditt medlemskap.

Hva er en Ekspressliste?

Ekspresslisten gjør dine kjøp raskere og smidigere. Legg til butikkene du handler ofte hos, og stoler på, i din liste. Da slipper du å verifisere betalingen i like mange skritt neste gang. Samtidig er dine kjøp like sikre som tidligere.

Hvor finner jeg min Ekspressliste?

Du finner din Ekspressliste ved å logge deg inn på din Konto på nettsiden. Klikk på “Administrer kontoen din”. Der kan du både se og administrere dine favorittbutikker. Du kan også komme til Ekspresslisten ved å klikke på “Administer Ekspressliste” når du ser Safekey-feltet i sammenheng med et kjøp på nettet. Her kan du se en video om hvordan du skaper din Ekspressliste.


Er Ekspresslisten sikker?

Selvfølgelig. Vi utfører sikkerhetskontroller også uten verifiseringskoden. Våre intelligente sikkerhetssystemer holder alltid utkikk etter mistenkelig aktivitet. Om vi må kontrollere at det er du som utfører kjøpet, sender vi deg en verifiseringskode.


Jeg handler ofte i en spesiell butikk – hvorfor finnes ikke den på min Ekspressliste?

Du kan velge maksimalt 100 brukersteder, ut ifra de som du har handlet hos i løpet av det siste året med ditt Amex-kort.


Kan jeg legge til hvilket som helst brukersted på min Ekspressliste?

Bare brukersteder i EU kan befinne seg på din Ekspressliste.Visse brukersteder bruker et mellomledd for dine transaksjoner. I disse tilfellene er det mellomleddets navn som vises blant dine transaksjoner, og som du kan legge til på Ekspresslisten.


Har mitt ekstrakortmedlem en egen Ekspressliste?

Ja. Innehaveren av hovedkortet og ekstrakortmedlemmet har hver sin Ekspressliste, som dere håndterer hver for seg.


Jeg har lagt til et brukersted på min Ekspressliste – hvorfor får jeg da fortsatt en verifiseringskode?

Vi holder alltid utkikk etter mistenkelig aktivitet. Om vi må kontrollere at det er du som utfører kjøpet, sender vi deg en verifiseringskode.


Jeg valgte å ikke legge til et visst brukersted på min Ekspressliste, men jeg mottar allikevel ingen verifiseringskoder når jeg handler hos dem – hvorfor det?

Det kan finnes forskjellige årsaker til dette:Om vi er sikre på at det er du som utfører kjøpet, sender vi deg ingen verifiseringskode. Din informasjon må kanskje oppdateres. Kontroller om du må oppdatere din e-postadresse i appen Amex NO. Du kan oppdatere ditt telefonnummer i chatten i appen.

Hva koster det å handle med kortet i utlandet?

Vi bruker Den europeiske sentralbankens vekslingskurser. Vår valutakurs hentes den dagen debiteringen behandles, og på helligdager hentes den fra foregående hverdag. Den totale kostnaden for å konvertere din transaksjon i utenlandsk valuta består av American Express’ valutakurs og et valutavekslingspåslag på 2 %.


Les mer om valutakonvertering her.

Kan mitt kortnummer blokkeres, og hvorfor?

Iblant må vi blokkere ditt kortnummer hos et spesifisert brukersted for å kunne komme til rette med periodisk tilbakekommende debiteringer. Dette innebærer dog ikke at en eventuell avtale mellom deg og brukerstedet er annullert eller oppsagt. Vanligvis stopper debiteringene etter den første blokkeringen, men om nye debiteringer skulle dukke opp er du velkommen til å kontakte oss ved å chatte med oss i appen Amex NO eller å ringe til vår kundeservice på 24 05 52 63.

Faktura & betaling

Hva er min rentesats og hvordan fungerer det?

Om du velger å delbetale din faktura eller om fullstendig betaling mangler på din forfallsdato, så debiteres rente på hele kjøpesummen på ditt Amex-kort. Renten regnes fra den dagen den respektive transaksjonen debiteres på ditt kort.

Den nåværende, årlige rentesatsen på kjøp er 17,99 %.Den nåværende, årlige rentesatsen på kontantuttak er 23,99 %.


Om du ikke vil betale rente på dine kjøp, bør du alltid betale hele din faktura senest tre bankdager før forfallsdagen.


Du kan se dine fakturaer og beløper i appen Amex NO. eFaktura er et enkelt verktøy for å alltid få dine fakturaer direkte til din nettbank.


Hva skjer om jeg ikke betaler minstebeløpet innen fakturaens forfallsdato?

Om vi ikke får inn minstebeløpet innen fakturaen forfaller, så tilkommer en påminnelsesavgift på 60 kr og inntjente poeng for perioden forfaller.

Hvordan betaler jeg min faktura?

Du har alltid muligheten til å delbetale din faktura. Da betaler du rente på hele beløpet du har handlet for. Det minste beløpet som må betales er 3 % (minst 200 kr) av fakturaens totale saldo. Benytt deg av kontonummer: 1506.03.21334. KID-nummeret er ditt kortnummer.

Hvor kan jeg se min faktura?

Hver måned finnes din faktura i appen Amex NO. I appen kan du både se og laste ned dine seks siste fakturaer. Du kan velge din forfallsdato, ellers forfaller fakturaen vanligvis den 27. i hver måned. Du kan velge å bli varslet hver gang du mottar en faktura. Forsikre deg om at du har en gyldig e-postadresse registrert hos oss. Du kan oppdatere dine kontaktopplysninger i appen Amex NO. Du som har valgt tilknytning til eFaktura berøres ikke av ovenstående informasjon.


Hvor kan jeg se eldre fakturaer?

Om du vil se fakturaer som er eldre enn dine seks siste fakturaer, ber vi deg om å kontakte oss via chatten i Amex NO-appen.

Jeg vil betale min faktura fra en bank i utlandet – hvordan gjør jeg det?

Det går utmerket å betale din Amex-faktura fra en bank i utlandet.

Gjør innbetalingen til:
Bankkonto: 1506.03.21334

Swift/BIC: DNBANOKK

IBAN-nummer: NO7415060321334

Bankadresse: DNB Bank ASA, Postboks 1600, 0021 Oslo, Norge

KID / referansenummer: Ditt kortnummer


Legg merke til at det kan ta opptil 10 arbeidsdager innen betalingen kommer inn til oss.

Jeg vil få en eFaktura direkte til min bank – hvordan gjør jeg det?

Inngå en avtale med din nettbank om eFaktura. Velg den avtalen der de fire siste sifre motsvarer de første fire sifrene i kortnummeret ditt. En gang per måned mottar du din faktura direkte i nettbanken din.

Har du et kredittkort er eFakturaen automatisk forhåndsinnstilt på minstebeløpet. Vil du for en måned endre beløpet, gjør du dette inne i nettbanken. Vil du ha fakturaen forhåndsinnstilt på det totale beløpet, kan du kontakte oss i chatten i Amex NO.


Hver måned behøver du gå inn og godkjenne betaling av fakturaen. Hos en del banker kan man velge et automatisk trekk hver måned. Sjekk med din bank hvordan det fungerer hos dem.


Om du bytter kortkonto (det vil si om de 10 første sifrene i ditt kortnummer endres) må du inngå en ny avtale om eFaktura.

Jeg vil motta papirfakturaer istedenfor eFaktura. Hvordan gjør jeg dette?

Om du heller vil det, kan vi sende deg din faktura via posten. For å begynne med mottak av papirfakturaer må du avslu*tte eFaktura fra oss via din nettbank.


Hva koster det å motta papirfakturaer?

Når vi sender ut papirfakturaer debiteres du en avgift på 45 kr per faktura.

Jeg vil betale med poeng – hvordan gjør jeg det?

Om du har et kort som gir Amex-poeng (Green Card, Gold Card eller Platinum) kan du velge å betale dine enkelte kjøp med poeng. Det gjør du direkte i appen Amex NO. Klikk på transaksjonen du vil betale med poeng, og velg “Bruk poeng”. Krediteringen synes på din konto innen 72 timer.


Om du har et SAS Amex (Classic, Premuim eller Elite) som gir Eurobonus Ekstrapoeng kan du ikke betale selve Amex-fakturaen med dem. Du kan derimot bruke EuroBonus-poengene til flyreiser, hotellnetter, leiebiler, oppgraderinger, loungebesøk og mye mer. Bruk dine SAS EuroBonus-poeng når du logger deg inn på din konto i sas.no.

Fordeler & forsikring

Hvilken forsikring gjelder for mitt kort, og hva dekker den?

Reiseforsikring inngår i alle våre kort, med unntak av SAS Amex Classic. Omfatningen av den forsikringen du har, er avhengig av hvilket kort du har. I Platinum- og Centurionmedlemskapet inngår også en innkjøpsforsikring via Chubb.


Som medlem av Centurion, Platinum, og Gold Card kan du logge deg inn i appen Amex Experiences for å enkelt kunne se hva som inngår i din forsikring.


For øvrige medlemskap finner du mer informasjon i forsikringsportalen.


Les de fullstendige forsikringsvilkårene


Jeg er på en reise og må endre min reiseforsikring – hvordan gjør jeg det?

Ta kontakt med oss umiddelbart om du er på en reise og er utsatt for et uhell eller om du har blitt syk. Ring 24 05 52 64 hvis du befinner deg i Norge – eller +47 24 05 52 64 hvis du er i utlandet. Du kan også gjøre en skademelding online via forsikringsportalen. Logg deg inn med de samme opplysningene som du bruker for å logge deg inn på ditt Kort online.

Hvor kan jeg se eller ta del i mine fordeler?

Som medlem av Centurion, Platinum og Gold Card finner du alt du behøver i appen Amex Experiences.


Øvrige medlemskap kan lese mer her.

Hvordan registrerer jeg meg til deres partnerprogram?

Som medlem av Centurion och Platinum kan du få oppgradert medlemskap til våre hotell- og leiebilpartnere, og det inngår medlemskap i Priority Pass. Registrer deg via appen Amex Experiences.

Hvor behøver jeg et aksesskort?

  • Samtlige nordiske flyplasslounger (Exclusive Priority Pass)
  • Samtlige Amex Fast tracks på de nordiske flyplassene
  • Samtlige Lounge on-the-go togstasjoner i Norden
  • Samtlige Lounge on-the-go på flyplasser i Norden
  • For å ta del av Dining by Amex-tilbudene


Jeg oppdaterte min profil i appen fordi informasjonen var feil, hvor lang tid tar det før aksesskortet fungerer?

Opptil to arbeidsdager.


Hvordan vet jeg om jeg har den seneste versjonen av appen?

Gå til App Store/Google Play og se om det er mulig å oppdatere til en nyere versjon. Du kan også se hvilken versjon du har av Amex Experiences-appen nederst på “Settings” -siden.


Hvordan vet jeg om mitt aksesskort er aktivert?

Åpne et aksesskort i Amex Experiences-appen – om du kan klikke på “Scan to use” så er det aktivt. Legg merke til at du bare skal klikke på den knappen når du er klar til å benytte deg av tilbudet.


Hva skjer om jeg opp- eller nedgraderer mitt Amex-kort?

Om du har aksesskortet aktivt på ditt tidligere produkt, kommer det automatisk til å bli aktivert for ditt nye produkt i løpet av et par dager. Du må gå inn og bytte kort i Amex Experiences-appen ved å gå til Settings – Change card – Select your new Card.


Kan jeg se hvor mange ganger jeg har benyttet Lounge on-the-go på togstasjoner?

Ja, det kan du gjøre ved å klikke på Aksesskortet “Lounge on-the-go Togstasjoner”. Helt nederst, under “Scan to use” -knappen står det angitt hvor mange ganger du fortsatt har igjen å benytte deg av.


Mitt aksesskort har ikke blitt aktivert og jeg har ventet i mer enn 48 timer – hva kan jeg gjøre selv?

  1. Sjekk at korrekte personopplysninger er angitt i din app-profil ved å gå inn under innstillinger, klikke på ”Edit” og fyll inn dine personopplysninger på nytt. Vent i 48 timer.
  2. Forsikre deg om at du har den nyeste versjonen av appen. Det gjør du ved å søke etter appen i Apple Store/Google Play og undersøke om det finnes en ny versjon å laste ned. Om det finnes en slik, last ned den og vent i 48 timer.
  3. Om du har hatt aksesskortet aktivert på en annen telefon som fortsatt er tilgjengelig. Gå inn under innstillinger, slett profilen og vent i 48 timer.


Om kortet fortsatt ikke er aktivert etter at du har utført skrittene ovenfor, ber vi deg vennligst ta kontakt med oss slik at vi kan hjelpe deg videre. Vi er tilgjengelige i chatten i Amex NO-appen.

Hvordan aktiverer jeg pushvarslinger?

Gå til Innstillinger i din telefon. Gå til varslinger og “Experiences” og velg “Tillat varslinger”.


Hvem skal jeg kontakte om jeg behøver hjelp?

Du kan chatte med oss i Amex NO-appen. Der er vi tilgjengelige hele døgnet.

Når mottar jeg Amex-poeng?

Du får 1 Amex-poeng for hver forbrukt krone ved kjøp, et kjøp på 100 kr gir for eksempel 100 Amex-poeng.


Verdien av et Amex-poeng er 0,004 kr.


Hva kan jeg gjøre med mine poeng?

Du kan betale enkeltvise kjøp med dine poeng i appen Amex NO, eller du kan velge å overføre poengene til en av våre samarbeidspartnere. Du kan utføre poengoverføringen og se mer informasjon om våre samarbeidspartnere her.


Jeg vil betale med poeng – hvordan gjør jeg det?

Hos Safekey-tilknyttede butikker online kan du betale med poeng direkte ved kjøpet. Ellers kan du gjøre det direkte i appen Amex NO etter at du har gjort kjøpet. Klikk på transaksjonen du vil betale med poeng, og velg “Bruk poeng”. Krediteringen vises innen 72 timer.

Hva er Platinum Points Plus?

Tilvalget Platinum Points Plus gir deg økt poengopptjening på alle dine kjøp med ditt Platinum-kort. Du får 4 ganger verdien av poengene på alle dine kjøp. Tilleggskostnaden for Point Plus er 100 kr/måned.

Hvordan legger jeg til Platinum Points Plus?

Som Platinum-medlem legger du til Points Plus via siden Bytt kort, du beholder ditt eksisterende kort. Hvis du har et av våre andre kort, kan du også oppgradere via Bytt kort ved å søke om et Platinum medlemskap og velge tillegget Points Plus.

Når mottar jeg mine 20k statuspoeng?

Du får poengene på årsdagen din konto ble godkjent av oss. Om du ønsker å vite nøyaktig når du har årsdag, kan du kontakte oss via chatten i Amex NO-appen. Legg merke til at det kan ta opptil en uke før du ser poengene registrert på din EuroBonus-konto.

Jeg mottok mine statuspoeng for sent, og har mistet min status – hva kan jeg gjøre?

Ta kontakt med oss via chatten i Amex NO, så hjelper vi deg.


Hva innebærer “2 for 1”?

Det er en fordel som du kan bruke til å bestille bonusreiser til halve poengprisen med SAS og/eller SAS flyselskapsallianse, avhengig av hvilket produkt du har hos oss. Fordelen gjelder for opptil to personer.


Har du et SAS Amex Classic gjelder fordelen bare med SAS og reiser i Europa.


Har du et SAS Amex Premium eller et SAS Amex Elite gjelder fordelen med både SAS och SASflyselskapsallianse for reiser over hele verden.


Hvor lenge er voucheren gyldig?

Voucheren er gyldig til nestkommende år etter at du har oppnådd den. Om du for eksempel mottok voucheren i løpet av 2023, så er den gyldig frem til den 31. desember 2024.


Når er den siste bruksdagen?

Bruksperioden for alle 2 for 1 vouchere er alltid ett kalenderår, det vil si fra den 1. januar til den 31. desember.

Hvor langt er det igjen til jeg kan motta min 2 for 1 voucher?

Du kan ha oversikt over ditt forbruk for voucheren i appen Amex NO under fliken “Fordeler”.


Hvordan booker jeg en reise med min voucher?

Du booker din reise med 2 for 1 voucheren via SAS’ hjemmeside SAS.no.

Ny kunde / Tips & triks

Følg skrittene nedenfor for å aktivere og ha full nytte av ditt medlemskap.

  1. Last ned Amex NO. I Amex No-appen har du kontroll på din konto og dine fakturaer, og du kan chatte med vår kundeservice hele døgnet alle dager i uken.
  2. Aktiver ditt kort ved å skape en ny brukerkonto i appen og klikke på fliken “Konto” for å aktivere ditt kort. Du kan også håndtere din PIN-kode i Amex NO-appen.
  3. Aktiver eFaktura via din bank for å ha en smidigere og smartere betaling.
  4. Last ned Amex Experiences der du aktiverer dine fordeler og holder deg oppdatert om de siste tilbudene. Amex Experiences er kun tilgjengelig for Centurion-, Platinum- og Gold Card-medlemmer.
  5. Chatt med oss i Amex NO-appen om du har spørsmål eller behøver hjelp med din konto.

Har dere mottatt min søknad om kort?

Når du sender inn din søknad skal du motta en bekreftelse via e-post om at vi har mottatt din søknad.

Når mottar jeg mitt kort?

Etter godkjent søknad kan det ta opptil 10 arbeidsdager innen ditt kort ankommer til deg i posten.

Jeg vil invitere en venn – hvordan gjør jeg det?

Når du har en aktiv konto, kan duinvitere en venn til å bli Amex-medlem. Tenk på at vennen som du ber inn ikke kan ha hatt en Amex-konto i løpet av de siste 12 månedene. Inviter vennen din her.

Med et kredittkort får du alle dine kjøp på en faktura som sendes ut månedsvis. Du kan velge om du vil betale alt ved mottagelsen av fakturaen eller om du vil dele opp betalingen. Om du betaler fakturaen i sin helhet senest på forfallsdatoen betaler du ingen rente. Om du vil dele opp betalingen, betaler du rente på hele beløpet du har handlet for. Din rentesats finnes i vilkårene som gjelder for ditt kort.

I appen Amex NO har du kontroll på din konto og dine fakturaer. Her finner du også vår chatt, der vi alltid er tilgjengelige. Les mer og last ned appen her.

Amex Experiences er tilgjengelig for deg som er Centurion-, Platinum- eller Gold Card-medlem og her finner du alle dine fordeler og tilbud. Aktiver pushvarslinger for å holde deg oppdatert og registrere deg på evenementer og andre tilbud. Les mer og last ned appen her.

Reklamasjoner & kundeklager

Jeg vil reklamere et kjøp som jeg har gjort med mitt Amex-kort – hvordan gjør jeg det?

Alle reklamasjoner gjør du via den butikken eller den forhandleren som du har handlet med. Henvend deg direkte til dem, så får du hjelp. Om du ikke får hjelp av brukerstedet, kan vi assistere deg 15 dager etter transaksjonshendelsen eller forventet leveringsdato for å kunne starte opp en utredning.

Jeg har en transaksjon på min faktura som ikke stemmer, hva gjør jeg?

Det første skrittet er å gå gjennom sjekklisten nedenfor. Mange løser de ukjente transaksjonene allerede der.

Sjekkliste for transaksjoner som ikke virker riktige:

  • En del transaksjoner skjer via ekstrakortmedlemmer eller nærstående som har lånt ditt kort. Snakk med dem først.
  • En del firmaer anvender tredjepartsnavn.Om navnet på brukerstedet er ukjent, forsøk med å søke på nettet for å se om du finner noe som kan forklare transaksjonen.
  • Om du mangler en bekreftelse fra et brukersted – sjekk søppelposten i din e-postkasse.
  • Om du kjenner igjen brukerstedet, men ikke beløpet – kontroller vekslingskursen, om du har gjort kjøpet i en butikk med priser i en annen valuta.
  • Om debiteringen er tilbakekommende, kan det være et abonnement på en vare eller en tjeneste. Ta kontakt med brukerstedet direkte for å si opp tjenesten.
  • Kontroller at du fortsatt har ditt fysiske kort. Om du har mistet kortet og du mistenker bedrageri, kan du sperre ditt kort samt bestille et nytt i appen Amex NO.

Du kan chatte med oss hele døgnet om du behøver veiledning. Har du ikke tilgang til appen, ber vi deg vennligst ta kontakt med oss så fort som mulig for å sperre kortet. Ring oss på 24 05 52 63. Du bør også gjøre en anmeldelse til politiet.


Jeg har gjennomgått sjekklisten ovenfor og forstår enda ikke hvor en debitering kommer fra – hva gjør jeg nå?

Ta kontakt med oss, så starter vi opp en utredning og ber om å få inn underlag fra brukerstedet.


Det finnes en transaksjon med et feilaktig beløp på min faktura – hva gjør jeg nå?

Du bør starte med å ta kontakt med brukerstedet. Om du ikke får hjelp fra dem, kan vi hjelpe deg med en reklamasjon. For å kunne undersøke debiteringen behøver vi en kvitteringskopi eller annet skriftlig underlag som kan bekrefte det korrekte beløpet. Den enkleste måten er å chatte med oss i appen Amex NO.

Jeg har blitt debitert dobbelt – hva gjør jeg nå?

Vennligst ta kontakt med oss i appen Amex NO om du har blitt debitert dobbelt.


Gjelder saken din doble flybilletter?

Om et flyselskap har utstedt to billetter med forskjellige billettnummer, kommer ikke saken til å håndteres som en dobbel debitering. Ta kontakt med flyselskapet isteden, slik at de kan hjelpe deg.

Jeg har sagt opp et abonnement, men de fortsetter å debitere meg – hva skal jeg gjøre?

Ta kontakt med brukerstedet for å undersøke hvorfor de debiterer deg. Om du ikke får hjelp fra dem, hjelper vi deg gjerne videre. Vi ber deg vennligst ta kontakt med oss via chatten i Amex NO-appen.

Jeg vil at Amex skal starte en utredning av en transaksjon – hva må jeg gjøre?

Start med å kontakte brukerstedet. Får du ikke hjelp av brukerstedet kan du ta kontakt med oss i chatten i Amex NO eller ved å ringe til kundeservice. Vi hjelper deg med å starte opp en utredning. Deretter kommer du til å bli kontaktet av vår reklamasjonsavdeling. De kontakter deg via e-post (om du ikke foretrekker vanlig post). For å påbegynne en utredning, krever vi som regel skriftlige underlag fra deg. Underlagene skal inneholde avsendere, tid og dato og de skal sendes til oss i originalformat. Om du for eksempel har hatt kontakt med et firma via e-post eller mottatt bekreftelse via e-post, skal disse videresendes til oss i sin helhet. Forsikre deg om at du har oppdatert dine kontaktopplysninger under “Min konto”. Vi kommer først og fremst til å ha kontakt i saken din via e-post og vanlig post.


Bra å vite

For at vi på Amex skal kunne hjelpe deg med å utrede en transaksjon, må den ha blitt gjennomført. Så lenge en transaksjon står som reservert, kan vi ikke utrede det videre. Amex kan ikke behandle saker som gjelder uteblitt ikke-monetær kompensasjon. Det kan for eksempel være om du har blitt lovet et ekstra/gratis produkt som kompensasjon for et kjøp som du ikke var tilfreds med. Da skal du snakke direkte med brukerstedet. Brukersteder er ikke pliktige til å oppvise underlag for en transaksjon som er godkjent med chip og PIN-kode. Når vi ber om å få inn underlag fra et brukersted kan det ta opptil seks uker innen vi får svar. De mottatte underlagene sendes av sikkerhetshensyn alltid per brev til den adressen du har i Folkeregisteret.


Ved kjøp som er utført med tofaktorautentisering, det vil si med chip og PIN-kode, kontaktløs betaling, Apple Pay i butikk samt Safekey, er brukerstedet ikke forpliktet til å komme tilbake til oss med underlag. Da disse transaksjonene ikke heller kan være ukjente fordi de er godkjent av deg som kunde.


Hva innebærer det at Amex “gjør en utredning”?

En utredning foretas ved en ukjent eller feilaktig debitering på ditt kort. Amex er objektive, og gransker både din og brukerstedets side i saken. Avhengig av saken din kan du enten bli kreditert med en gang – eller så må du sende underlag til oss. Når vi har gransket begge sider i saken, beslu*tter vi om debiteringen skal tilbakebetales eller ikke.

Hvor skal jeg henvende meg om jeg ikke er fornøyd med American Express?

Det er viktig for oss at du er fornøyd med American Express’ produkter og service. Ta derfor gjerne kontakt med vår kundeservice på telefon 24 05 52 63. Forhåpentligvis kan vi sammen finne en løsning du kjenner deg fornøyd med.


Jeg vil sende inn en klage – hvordan gjør jeg det?

Om du ikke blir fornøyd i løpet av samtalen med kundeservice, vil den som du har pratet med eskalere saken din videre til klageavdelingen. Du kan også sende inn saken din skriftlig til klageavdelingen. En skriftlig klage skal inneholde en tydelig beskrivelse av ditt ærend samt dokumentasjon som bekrefter dine opplysninger.


Adresse:

Kundeservice - klagerAmerican Express

Postboks 95 Sentrum

N-0101 Oslo


Klageavdelingen utreder saken din og tilkjennegir en beslu*tning i saken.


Jeg er ikke tilfreds med avgjørelsen som ble tatt av klageavdelingen – hva gjør jeg nå?

Om du har mottatt en avgjørelse fra klageavdelingen og fortsatt ikke er tilfreds, kan du besvare den e-posten du har mottatt fra klageavdelingen.


Du skal få en avgjørelse fra den som har ansvaret for klagen innen 15 arbeidsdager fra det tidspunktet vi mottok din klage. Om saken din ikke kan løses innen 15 arbeidsdager, kommer du til å bli informert om det og i et slikt tilfelle skal beslu*tning tilkjennegis innen totalt 35 dager.


Jeg vil overprøve saken min hos andre instanser – hvordan gjør jeg det?

Er du misfornøyd etter en avgjørelse fra den klageansvarlige hos American Express? Du har mulighet til å henvende deg til en rekke forskjellige instanser, som Finansklagenemnda (FinKN) og Forbrukerrådet. Du har alltid rett til å kontakte disse instansene – også innen du tar kontakt med American Express.

Finner du ikke svar på dine spørsmål?

Som kunde kan du chatte med oss. Chatten er åpen døgnet rundt, alle dager i uken. Du er hjertelig velkommen med dine spørsmål.

Kundeservice | American Express NO (5)

Kundeservice | American Express NO (2024)
Top Articles
North American Society for the Psychology of Sport and Physical Activity
True West 2016-11 - PDF Free Download
Was ist ein Crawler? | Finde es jetzt raus! | OMT-Lexikon
Ups Dropoff Location Near Me
Faridpur Govt. Girls' High School, Faridpur Test Examination—2023; English : Paper II
Immobiliare di Felice| Appartamento | Appartamento in vendita Porto San
Boomerang Media Group: Quality Media Solutions
Black Gelato Strain Allbud
Stl Craiglist
سریال رویای شیرین جوانی قسمت 338
New Day Usa Blonde Spokeswoman 2022
Bernie Platt, former Cherry Hill mayor and funeral home magnate, has died at 90
Milk And Mocha GIFs | GIFDB.com
R/Altfeet
Blue Beetle Showtimes Near Regal Swamp Fox
今月のSpotify Japanese Hip Hopベスト作品 -2024/08-|K.EG
Keniakoop
All Buttons In Blox Fruits
Guidewheel lands $9M Series A-1 for SaaS that boosts manufacturing and trims carbon emissions | TechCrunch
Mflwer
Recap: Noah Syndergaard earns his first L.A. win as Dodgers sweep Cardinals
Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction
Closest Bj Near Me
18889183540
Uncovering The Mystery Behind Crazyjamjam Fanfix Leaked
South Bend Weather Underground
Avatar: The Way Of Water Showtimes Near Maya Pittsburg Cinemas
A Christmas Horse - Alison Senxation
§ 855 BGB - Besitzdiener - Gesetze
What Is a Yurt Tent?
Receptionist Position Near Me
NV Energy issues outage watch for South Carson City, Genoa and Glenbrook
Ocala Craigslist Com
101 Lewman Way Jeffersonville In
Robert A McDougal: XPP Tutorial
County Cricket Championship, day one - scores, radio commentary & live text
Roto-Rooter Plumbing and Drain Service hiring General Manager in Cincinnati Metropolitan Area | LinkedIn
Jewish Federation Of Greater Rochester
Telugu Moviez Wap Org
Anguilla Forum Tripadvisor
The best bagels in NYC, according to a New Yorker
Bob And Jeff's Monticello Fl
2132815089
Doublelist Paducah Ky
Walmart Careers Stocker
Espn Top 300 Non Ppr
Identogo Manahawkin
Doelpuntenteller Robert Mühren eindigt op 38: "Afsluiten in stijl toch?"
Nfsd Web Portal
Ark Silica Pearls Gfi
Epower Raley's
Dcuo Wiki
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 5769

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.